Selecteer een pagina
Petra van Nes – de Man POLITICUS VAN HET JAAR 2018 Ridderkerk

Laatste nieuws

Hier het laatste nieuws

Verkiezingsprogramma

Hier staan wij voor

Onze kandidatenlijst

Neem contact met ons op

Politiek Café bij RTV Ridderkerk.

Dit is te volgen via de radio, een enkele uitzendingen via de TV of you-tube, live of bij uitzending gemist. https://www.youtube.com/watch?v=rYWKhMhrwAI

Elke zaterdag aansluitend aan de raadsvergaderingen van de donderdag avond daarvoor. Hier wordt de raadsvergadering in een uurtje doorgenomen en deels nog eens over gedaan. Onder leiding van Eric Harreman komen hier vaak verrassende debatten uit, met mooie uitspraken. De sfeer is ontspannen en gezellig.

Ook deze laatste uitzending van het jaar zijn er weer oliebollen, maar wat nog veel interessanter is……………………………………….de uitslag van de verkiezingen

‘POLITICUS VAN HET JAAR’ !

Dit jaar zijn genomineerd:

Björn Ross (Groen Links) Louis van der Spoel (VVD) en Petra van Nes- de Man (BURGER OP 1)

Vanwege de TV opnamen van deze uitzending wordt deze techniek gedaan door Wessel Dekker en Michel van de Graaf. Stefan Coule stond achter de camera, Nico Bravenboer was verantwoordelijk voor het geluid en Wendy Harreman voor de eind-regie.

Presentator Eric Harreman wacht tot het exact 12.00 uur is, en op de achtergrond Johan Kruithof (Combinatie), Geert van Someren (het Zuiden) en Arjan t’ Jong (RTV) leden van de vakjury en Henk van Os als toehoorder.

Collega raadsleden, Robert Kooijman (CU) Jeroen Rijsdijk (PvdA) Dick Breeman (CDA) en Lucien Wesbroek (18+)

Na ruim een half uur debat over het ‘tram-tracé’ en wat dit betekent voor Ridderkerk o.a. voor de voormalige Huishoudschool en het openbaar vervoer in Ridderkerk wordt overgegaan naar de uitkomst van de verkiezingen.

Zie hieronder citaat uit de toespraak van Arjan t’Jong

Dit is het derde jaar dat RTV Ridderkerk, het Zuiden en de Combinatie deze verkiezingen organiseren.

Hiervoor komen burgerleden, raadsleden en collegeleden in aanmerking. In eerste instantie kwamen we uit op vijf kandidaten, niet allemaal raadsleden. Daaruit is een selectie gemaakt van drie, die genomineerd zijn en daaruit is er één unaniem tot POLITICUS VAN HET JAAR 2018 Ridderkerk uitgeroepen…..

Deze persoon weet zich goed te profileren.

Het is niet de eerste termijn in de raad.

Zit in de oppositie.

Is alert in het raadsdebat.

Heeft het hart op de goede plaats.

Is vaak aanwezig in de Ridderkerkse samenleving.

Heeft altijd belangstelling voor bewoners.

Verzamelt veel informatie.

Is vasthoudend.

Dit alles gedurende vier jaar en niet alleen rondom de verkiezingen.

Heeft een nieuwe partij opgericht.

Staat haar mannetje…… zonder haar vrouwelijkheid te verliezen……..

Het is….Petra van Nes – de Man van BURGER OP 1

Reacties van de aanwezige collega raadsleden naast felicitaties:

Zij is de luis in de pels van het college, is ontzetten betrokken bij alle inwoners, gaat ‘alles af’, geeft veel tijd en passie in/aan dit werk en vertaalt dat in de raad, is alert in het raadsdebat en is veel zichtbaar, heeft het hart op de goede plek, heeft contact met burgers van hoog tot laag en wil met iedereen in contact komen maar iedereen wil ook wel met haar in contact komen en heeft geen drempel, is kritisch en ziet punten tussen de punten en komma’s door en vertaalt dat in de politiek, mooie keuze om je eigen partij op te richten je bent de ‘luis in de pels van het college (zeg ik met een glimlach) en alle raadsleden vullen dit werk op hun eigen wijze in en jij geeft daar een duidelijk rol aan wat één van je kwaliteiten is…………..

Heel veel meer kan ik mij nauwelijks wensen….

Allemaal heel heel hartelijk dank,

allereerst voor de eer die mij ten deel is gevallen vanuit de vakjury,

maar ook de complimenten van veel collega raadsleden.

Petra van Nes- de Man