Selecteer een pagina
Collegevorming Ridderkerk

Laatste nieuws

Hier het laatste nieuws

Verkiezingsprogramma

Hier staan wij voor

Onze kandidatenlijst

Neem contact met ons op

Collegevorming in Ridderkerk, 14, 15 en 16 maart verkiezingen, 30 maart college bekend! 

Helaas weer een coalitie-akkoord. Helaas, want dat geeft aan dat de Ridderkerkse raad wederom verdeeld is in coalitie (diegene die de wethouders leveren en als vast team een meerderheid van de raadsstemmen heeft) en oppositie. Die laatste zijn de andere partijen die eveneens een groot deel van de Ridderkerks kiezers vertegenwoordigen, n.l. 48,3 %! 

Wij hebben een raadsbreed-akkoord voorgesteld waarbij alle partijen de verkiezingsprogramma’s naast elkaar leggen. Die in een akkoord/programma zetten en de punten waarover geen overeenstemming is worden raadsbreed bediscussieerd. Dan moet voor veel voorstellen een meerderheid in de raad gezocht worden, nu is die er altijd al doordat er een college/coalitie is waardoor de inbreng van de andere partijen altijd genegeerd kan worden. 

Wethouders zouden dan uit de partijen gekozen kunnen worden die stemmenwinst behaald hebben zoals partij 18+, SGP, Leefbaar Ridderkerk, Christen Unie en onze partij BURGER OP 1. Dan kan je kiezen voor wethouders die affiniteit hebben met een portefeuille. Dat zou een college als bestuur sterk maken. Vier jaar geleden hebben daar ook over gesproken. Dán geef je gehoor aan onze kiezers, maar helaas hadde college-vormende partij, (dat is altijd de grootste)  partij 18+ daar wederom geen oren naar. 

Zij hebben de formatie gestart, elke partij kreeg een gesprek van ca. een half uur en drie dagen later was alles geregeld. Henk van Os ging verder met SGP, CDA en VVD, waarvan die laatste twee aanzienlijk minder stemmen kregen en vorige coalitiepartner CDA zelfs een zetel heeft verloren! Maar dus wél in de coalitie en wél een wethouder leveren en dus voor de komende vier jaar het beleid in Ridderkerk bepalen! 

Een tweede gespreksronde was niet aan de orde, inhoud dus ook niet. 

Dit noemen wij kiezersbedrog. Als er over vier jaar nog weer minder mensen naar de Ridderkerkse Stembus gaan hebben wij daar begrip voor!

Deze coalitie is in de tweede week na de verkiezingen dus gevormd met partijen die stémmen en zelfs een zétel hebben verloren, want de kiezer was duidelijk! 

Voor de oppositie is dit wederom vier jaar mee beslissen over ‘de kleur van het wc-papier’ want de coalitie bepaald het beleid, dat zagen we immers de vorige periode ook? Wordt dat deze periode anders dan zal ik dat t.z.t. ook zeker aangeven maar wij hebben er niet veel vertrouwen in.