Selecteer een pagina
Coalitie akkoord, 12 mei 2022

Laatste nieuws

Hier het laatste nieuws

Verkiezingsprogramma

Hier staan wij voor

Onze kandidatenlijst

Neem contact met ons op

Een mooi vorm gegeven coalitie akkoord ligt gereed, onder grote tijdsdruk klaargestoomd, 12 mei 2022 

Het coalitie akkoord had blijkbaar haast. Kregen maatschappelijke instellingen en platforms én politieke partijen vorige keer (vier jaar geleden) nog een gesprek met de coalitie partijen, nu kregen zij een paar dagen de tijd om dit via de MAIL input te geven. Mail gemist … dan geen input. Hoezo bedankt het college hen voor de inbreng die zij gaven in gesprekken ná de verkiezingen? 

Dus ook de andere politieke partijen hebben ook een paar dagen de tijd gekregen om hun top 5 als input te MAILEN.  En de schoolklas …. waarom alleen die klas? (zie het coalitie akkoord laatste pagina)  

Wij zijn ontzettend blij dat dit college als één blok staat TEGEN een weg door ‘de boomgaard’ in Rijsoord (speerpunt onze partij, gelegen bij Veren Ambacht/Nieuw Reijerwaard) én dat dit college zich uitspreekt om ‘de gronden met een agrarische bestemming hun bestemming te laten houden’! Gaat dit ook op voor de agrarische bestemming van de grond van ‘de boomgaard’ (die van de weg, zie hierboven) en bijvoorbeeld de grond tussen de Geerlaan-Rijksstraatweg-Lagendijk? Het kan toch niet zo zijn dat rijke Ridderkerkers agrarische grond opkopen om deze vervolgens om te zetten in woningbouwlocaties? Gewoon, omdat daar geld te verdienen is en niet omdat men ‘hart heeft voor een toekomst bestendig Ridderkerk’? Grond kopen, een project ontwikkelaar en makelaar in de arm nemen en dit alles al in de voor-verkoop zetten (zelfs al voordat de raad instemming is gevraagd) moet toch JUIST NIET beloond worden in de daarvoor noodzakelijke ‘bestemmingsplan wijziging’? HOU zelf DE REGIE op onze buitenruimte en laat u niet inpakken door geldzucht. Dit is een speerpunt van onze partij.

Ook de heroverweging van de herinrichting voor het Oosterpark en Essenlaantje houden wij goed in de gaten.  De vorige periode was dit onbespreekbaar, we hopen dan ook dat dit geen loze belofte is. Dit is ook een speerpunt van onze partij.

Vegetatie rondom de snelwegen, GRAAG, dan ook grote bomen terug langs de snelwegen in Rijsoord. Vier jaar geleden gekapt, maar RWS wil niets terug zetten. We zijn benieuwd of dit nu wel gerealiseerd gaat worden evenals bomen rondom de Rijkswegen bij Oostendam. Dit is ook een speerpunt van onze partij.

We kijken hier dan ook hals rijkend naar uit!! Weet u overigens dat (waarschijnlijk RWS) op dit moment druk aan het bomen kappen is langs de Rijksweg tussen Rijsoord en Ridderkerk? Wat gaat u dan daarmee doen? 

De voormalig huishoudschool krijgt volgens het akkoord de bestemming wonen. De raad gaat daar echter over en dat moet nog wel besproken worden. Een ONVOORSTELBARE omslag! Nog geen jaar geleden is allerlei onderzoek gedaan naar een maatschappelijke invulling! Hoe vertelt u dit de Kledingbank, Mind&Body, de Fietsenbank, de Foodcompany, de startende ondernemers en maatschappelijk georiënteerde ondernemers en de stichting MOED die hier graag de medewerking had verleend aan een HUIS voor en van de WIJK? Hoe kunnen organisaties nog vertrouwen hebben in zo’n bestuur? Hierover is het laatste woord nog niet gezegd! 

In de paragraaf over energietransitie missen we zelfs al het wóórd WATERSTOF, dit is toch ook een CDA aandachtspunt? Waarom wordt in de energie transitie niet ingezet op een pilot woningen verwarmen op waterstof? Een idee voor Bolnes? Immers het warmtenet komt daar toch niet… 

Sommige plannen die met verve werden verdedigd in de vorige periode worden nu door ‘deels’ dezelfde personen aangepast, neem het Oosterpark.  Waar deze draai zit weten we niet maar het is goed, kan men nu opeens wél naar de inwoners luisteren? Waarom was dit in de vorige periode voor die coalitie onbespreekbaar? 

Dat zien we dan maar als de lichtpunten van het nieuwe college, de rest moeten we afwachten. 

We gaan de nieuwe plannen en de uitvoering van de oude plannen zoals die er nu aankomen heel kritisch volgen. Ook moeten we goed bekijken wat de impact wordt van het in korte tijd veel duurder worden van materialen, mogelijke schaarste en de stikstof problematiek. 

Daarnaast speelt ook veel in het sociale domein, ook daarin proberen we stuur te geven en er voor te zorgen dat u ontzorgt wordt als dat nodig is. Dit is uiterst complex door de vele regels en organisaties die hiermee bezig zijn. Heeft u dan ook vragen of aandachtspunten voor ons horen wij dat graag, op elk vlak.