Selecteer een pagina
B.O.1 combinatie Bus 601 rijdt weer 06-06-2020

Laatste nieuws

Hier het laatste nieuws

Verkiezingsprogramma

Hier staan wij voor

Onze kandidatenlijst

Neem contact met ons op

Bus 601 rijdt weer….met nieuwe bussen! 

Met de landelijk ‘lock-down’ ofwel het ‘op slot gaan’ van Nederland, half maart dit jaar, reed ook bus 601 niet meer. 

In deze lange pauze zijn eindelijk de nieuwe bussen, echt nieuwe bussen, gearriveerd en kunnen  in gebruik genomen worden. DUBBEL FEEST dus, want over de kwaliteit van de bussen is de laatste jaren veel te doen geweest. Sinds 2017 hebben wij ons zelfs politiek bezig gehouden met de bussen omdat er toch wel erg slecht gecommuniceerd werd  met de chauffeurs maar zeker ook om ze hen met slecht tot bijzonder slecht materiaal lieten rijden. Chauffeurs en passagiers weten dit nog goed. Uiteindelijk is dit in andere handen gekomen en dat heeft direct geresulteerd in de vervangende bussen die lachend het roze ‘aquarium’ werden genoemd vanwege de grote raam oppervlakken en geroemd vanwege hun gebruiksgemak, want met rollator en kinderwagen kon men zo vanaf de halte de bus in rollen. Geen obstakels en geen/nauwelijks hulp nodig.  

Maar….. ook die waren oud en hadden veel onderhoud nodig. Gelukkig was dat tijdelijk,  de nieuwe waren besteld! 

Nu dus van start met mooie nieuwe bussen en chauffeurs die vol goede moed en hernieuwd enthousiasme de dienst weer oppakken. 

Let er wel op dat de corona maatregel van ‘1.5 meter’ afstand, beperkingen met zich meebrengt in het aantal passagiers van vier tegelijk in de bus. Ook kunnen kinderwagens en rollators, tenzij deze door u zelf in te klappen en de bus te zetten zijn, niet mee. De chauffeur mag daarbij niet assisteren.  

Maar dit heeft u al eerder in de combinatie kunnen lezen. 

Alles wordt na elke dienst goed schoongemaakt en u moet een mondkapje dragen. De chauffeurs hoeven dat niet omdat zij achter een glazen scherm zitten en tijdens de dienst dus niet van hun plek hoeven. 

Alle winkels zijn weer open, evenals de horeca, kortom … we hebben weer een stukje ‘vrij bewegen’ terug na deze maanden vol beperkingen.

Kijk voor de dienstregeling op www.RET.nl, nieuwe (vrijwillige) chauffeurs zijn altijd welkom. 

Petra van Nes – de Man BURGER OP 1