Selecteer een pagina
B.O.1 colum combi Wat een jaar 29-12-2020

Laatste nieuws

Hier het laatste nieuws

Verkiezingsprogramma

Hier staan wij voor

Onze kandidatenlijst

Neem contact met ons op

Wat een jaar

De laatste column van 2020 is voor BURGER OP 1. Dit nodigt tot terug kijken. Wat een jaar ligt achter ons! Wie had dit kunnen voorzien? Bedenken wel. Dikke boeken zijn er over geschreven, al dan niet in roman vorm zoals Inferno van Dan Brown bijvoorbeeld. 

Ook in Ridderkerk is de impact van Covid-19 groot. Het aantal besmettingen stijgt nog steeds, in Ridderkerk zijn sinds 1 juli 2224 besmettingen gemeld. 

De impact van de maatregelen dit te stoppen zien we overal om ons heen. De dichte restaurants en cafés zijn zichtbaar. Mensen heel veel sterkte in deze ongelofelijk zware tijd en hulde voor jullie creativiteit in de anderhalve-meter samenleving en zoals we dat zien in de afhaal en bezorg service. De contact beroepen en winkels die er ook alles aan gedaan hebben gezond open te blijven op anderhalve meter! Ook jullie moesten weer sluiten. Evenals de scholen die inmiddels in heel rap tempo omgeschakeld zijn op volledig digitaal werken. Dan onze zorgmedewerkers HULDE  HULDE aan jullie tomeloze inzet om de samenleving gezond en veilig te houden. Weet dat we allemaal veel aan jullie denken! 

Dan valt het werk als gemeenteraadslid, politieke partij bijna in het niets …of zo lijkt dat. De uitvoering van taken en plannen gaan echter gewoon door. We hebben ‘gewoon’ grootse plannen doorgezet. Plannen als de Centrumvisie en de HOV visie. Dan loopt BURGER OP 1 (ook) tegen de beperkingen aan van het virus. Bijeenkomsten om met u/jullie over dergelijke grote onderwerpen te praten kon niet meer. De gemeente heeft dit recent digitaal opgepakt waar het gaat over de geluidswal in het Oosterpark. Daar is goed geluisterd en info opgehaald. Maar waar het gaat over de toevoeging van een vrije busbaan dwars door Ridderkerk (o.a. de Vlietlaan en de Burgemeester de Zeeuwstraat drie banen breed!) is niet  gecommuniceerd. Dit werd pas duidelijk toen de voorstellen aan de raad werden gepresenteerd afgelopen zomer.  Ook de plannen voor een fietsstraat van ruim drie kilometer in Rijsoord zijn niet in die hoedanigheid langs gekomen. Plannen bespreken met bewoners die het aangaat is en blijft voor dit college bijzonder lastig. Immers college maakt de plannen wij raadsleden kunnen er dan vanaf de zijlijn een slechts een andere kleur aan geven. Praten bij het opstellen van de plannen is belangrijk.

Maar ondanks alles …. draait de wereld gewoon door …. gelukkig wel.  

Zorgmedewerkers, onderwijs, ondernemers, thuiswerkers, jongeren en ouderen ….. gemeenteraadsleden…. laten we proberen er te zijn voor elkaar in deze moeilijke tijd! Laten we elkaar scherp houden, ook waar het gaat om gemeentebeleid. Laten we hopen dat het licht in de tunnel nabij is. Terug naar ‘normaal’  hoe dat er dan ook uit mag zien. ‘Gewoon’ naar school, werk, uit eten en stappen … dan kunnen wij u ook weer ontmoeten om over Ridderkerk te praten. Gewoon bij inloop bijeenkomsten met een kop koffie enz. 

Wij zien het nieuwe jaar in vertrouwen tegemoet. 

Petra van Nes, Monique Weijers en Stefan Coule, BURGER OP 1