Selecteer een pagina
zwarte bladzijde in dossier NIEUW REIJERWAARD

Laatste nieuws

Hier het laatste nieuws

Verkiezingsprogramma

Hier staan wij voor

Onze kandidatenlijst

Neem contact met ons op

Een zwarte bladzijde in dossier Nieuw Reijerwaard

Volgens de Gemeenschappelijke Regeling Nieuw Reijerwaard (GRNR) een succes, volgens de (vorige) coalitie van Ridderkerk een kans en volgens de Barendrechtse politiek een mooi plan om de gemeente internationaal ‘op de kaart te zetten’.

Burger op 1 verwerpt deze plannen voor bedrijventerrein, en voorziet alleen maar problemen voor Ridderkerk, Barendrecht én Rotterdam! Wij zien de verkoop van de grond aan een bedrijf, op de hoek Voorweg/Laurierlaan, als een ‘zwarte bladzijde’ in dit dossier!

Voor bedrijventerrein Nieuw Reijerwaard is al jaren geen animo. Het wordt alleen ontsloten door een brede, veelal overvolle A15/A16. De bestemming is AGRO LOGISIEK. Daar worden versproducten gesneden en verpakt , die per vrachtwagen aangevoerd- en afgevoerd moeten worden door heel het land, 24 uur per etmaal, over die drukke rijkswegen. Voor de toekomst kan dit betekenen, áls het terrein ooit vol komt met bedrijven, Ridderkerk, Barendrecht en Rotterdam onbereikbaar worden voor iedereen vanwege files.

Voor Ridderkerk en Barendrecht is niet dan niet meer interessant om te wonen en elders te werken, want men zit voortdurend in de file. Wonen in een slechte luchtkwaliteit, met grote geluidbelasting, komt de gezondheid niet ten goede. Het leefklimaat in deze regio is al slecht, maar wordt dan zo ongeveer onleefbaar! Op deze manier wordt Nieuw Reijerwaard, voor Ridderkerk en de omringde gemeenten een drama !

Twee kavels zijn verkocht voor een zeer lage (instap) prijs. Van Gelder bouwt tegen de rijksweg aan, BAKKER (het tweede bedrijf) bouwt tegen de Voorweg aan, achter de Rijksstraatweg. Als de vastgestelde grondprijs van ca. €300,– p.m2 in de toekomst wordt aangehouden, is de kans groot dat het bij een enkel bedrijven blijft! Bakker zou ook náást van Gelder kunnen bouwen! Door versnipperd bouwen in deze polder wordt het lastiger de noodzakelijke woningbouw voor onze regio te realiseren. Woningbouw genereert ook verkeer, maar niet 24/7, in de toekomst elektrisch of via goed openbaar vervoer.

In de GRNR zitten vertegenwoordigers van de gemeenteraden van Barendrecht, Rotterdam en Ridderkerk. Zij willen de problemen niét zien. Slechts enkele partijen in Ridderkerk voorzien dit wel, waaronder BURGER OP 1. Over Nieuw Reijerwaard hebben we nooit kunnen praten in de raad. Het is een provinciaal, democratisch genomen besluit, daar moeten we ons aan houden volgens de andere partijen. Dat dit besluit nóóit goed is geweest, en na 7 jaar helemaal is achterhaald , is voor velen onbespreekbaar. BURGER OP 1 blijft strijden voor een goed leefklimaat in Ridderkerk en daarbij hoort geen 95 ha. bedrijventerrein! Het gebied bij de Krommeweg-Verbindingsweg is hier groot genoeg voor. Dan blijft er ruimte over voor woningbouw, en blijft het fijn wonen hier.

Petra van Nes- de Man, fractievoorzitter BURGER OP 1, www.burgerop1.nl