Selecteer een pagina
Nieuwjaarsreceptie

Laatste nieuws

Hier het laatste nieuws

Verkiezingsprogramma

Hier staan wij voor

Onze kandidatenlijst

Neem contact met ons op

Een compilatie van de Nieuwjaarsreceptie van de gemeente Ridderkerk. 

Maandag 2 januari jl. was in het gemeentehuis weer de nieuwjaarsreceptie georganiseerd, nadat dit door Corona twee jaar lang geen doorgang kon vinden. Aan het begin van deze avond waren er prachtige optredens van Excelsior Bolnes, de BigBand van muziekschool Ridderkerk en het Duo Muste, bestaande uit broer en zus Wouter en Jorien Muste, op gitaar en viool. 

Aansluitend de Nieuwjaarstoespraak van burgermeester Attema. Dit zal haar laatste Nieuwjaarstoespraak zijn als burgemeester van Ridderkerk want over ca 5 maanden hopen we een nieuwe burgemeester te begroeten in onze gemeente. 

De jaarwisseling is relatief rustig verlopen in Ridderkerk mede door kordaat optreden van de brandweer, politie en tal van vrijwilligers 

Er wordt ruim aandacht besteed aan de oorlog in de Oekraïne en de opvang van vluchtelingen, ook in Ridderkerk. Maar ook aan de ontvlechting van de BAR organisatie.

Voor de gehele toespraak zie deze link. https://www.ridderkerk.nl/nieuwjaarstoespraak-burgemeester-anny-attema

Daarna is er ruim aandacht voor het werk van de vele vrijwilligers in Ridderkerk. Enkelen van hen worden traditie getrouw in het zonnetje gezet. 

Er waren drie groepen genomineerd, te weten: De Taalkeuken, de Buurtkamer bij Bosshardt van het Leger des Heils en de Ridderkerkse Scootmobielclub. Deze laatste hebben de groepsprijs ontvangen.

Daarna ging de Jaap van der Graaf prijs, voor een individuele vrijwilliger naar Ester Huijser die zich enorm heeft ingezet voor de opvang van Oekraïners in Ridderkerk. Zij ontvingen de prijs uit handen van wethouder Fleur Stip. 

Dit werd feestelijk aan elkaar gepraat en gezongen door Guus Bok en gefilmd door niemand minder dan onze Stefan Coule in de rol van cameraman voor RTV Ridderkerk.

Volgens wethouder Fleur Stip vindt het gemeentebestuur het belangrijk aandacht te schenken aan het vrijwilligerswerk, vrijwilligers zijn onmisbaar en onbetaalbaar. Zij zijn de motor van onze samenleving. En dat is een understatement waarbij wij ons graag aansluiten.