Selecteer een pagina
B.O.1 combi ‘bijzondere dagen over WMO 27-12-2021

Laatste nieuws

Hier het laatste nieuws

Verkiezingsprogramma

Hier staan wij voor

Onze kandidatenlijst

Neem contact met ons op

Bijzondere dagen 

De dagen tussen kerst en oud en nieuw zijn dagen vol herinneringen. Mooie herinneringen, minder mooie herinneringen, herinneringen die emoties oproepen, covid …tijd om te delen en tijd om even ‘pas op de plaats’ te maken en rust te nemen.

Ik wil deze dagen toch even terugblikken op de laatste twee raadsvergaderingen in de week vóór kerst. Beiden fysiek en op 1,5 m. afstand van elkaar. 

Die laatste vergaderingen hadden belangrijke agendapunten. Via een voorstel van BURGER OP 1 hebben wij bewerkstelligd dat er een eerlijkere afrekening komt voor het restafval m.i.v. januari. Niet goedkoper want de afvalverwerking moet kostendekkend zijn maar wel overzichtelijker. Met ook daarin de boodschap zo veel mogelijk afval te scheiden zodat afval weer grondstof kan worden.

Verder zijn wij er trots op dat we ook binnen de WMO verordening wat kleine punten hebben kunnen verbeteren. Kom je in aanmerking voor aangepast vervoer als een scootmobiel vanuit de WMO kan je nu ook kiezen voor een elektrische driewielfiets. Kan je daarmee overweg geeft dit de mogelijkheid te bewegen/sporten in de buitenruimte op momenten die jou uitkomen. Goed voor lichaam en de geest. Daarnaast hebben we ook de mogelijkheden uitgebreid om een ‘handbike’ voor de sportrolstoel te krijgen vanuit de WMO. Beiden onder vergelijkbare voorwaarden aan het verkrijgen van een scootmobiel. Dit zijn dingen die wellicht meer de ‘jong-beperkten’ aanspreekt omdat je fysiek sterker moet zijn, maar daar zit dan ook juist de uitdaging in. Bewegen, hoe dan ook, is belangrijk en zeker nu we weer in een lock-down zitten. De lock-down mét de beperkingen maakt dat we onszelf nog meer moeten prikkelen te bewegen en naar buiten te gaan. Geniet van hetgeen de winter biedt! Somber buiten…gezellige lichtjes binnen. Koud buiten…bijna niets lekkerder dan warme chocolademelk. Het zijn de kleine dingen die het doen. 

Zo ook onze kleine partij. We willen graag het verschil maken. 

We wensen jullie een goed einde jaar en vooral een gezond 2022

Petra, Monique, Stefan en Maarten, BURGER OP 1